Загинув під час контрнаступу на Запоріжжі. Згадаймо Олександра Сокоренка

Щодня о 9 ранку українці пам'ятають загиблих від російсько-української війни

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Сокоренка.

Лейтенант Олександр Сокоренко, позивний Турбо, загинув 30 липня 2023 року під час виконання службових обов'язків в районі міста Оріхів Запорізької області внаслідок ворожого обстрілу керованими авіабомбами. Офіцеру було 27 років.

Олександр народився і жив у Києві. Закінчив Географічний інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка та військову кафедру Військового інституту КНУ. Отримав звання молодшого лейтенанта запасу. У мирному житті працював барменом. Любив готувати коктейлі та куховарити, грати на гітарі, зустрічатись із друзями, подорожувати. Займався веслуванням на байдарках.

Під час вторгнення Олександр приєднався до Збройних сил, прагнучи захистити свій дім, рідних і власні переконання. Під час війни він обіймав посаду офіцера оперативного штабу бригади. Він брав участь у прориві нашої армії на Мелітопольському напрямку. Олександр був мужнім і патріотичним хлопцем, який не відступав перед небезпекою. Він любив Україну і свою родину. Його сестра та наречена багато говорять про його великий внесок у боротьбу за свободу нашої країни.

Олександр Сокоренко загинув в боротьбі за свободу і незалежність України. Ми вшановуємо його, а також всіх громадян, які віддали своє життя за Батьківщину. Нехай вони завжди живуть у нашій пам'яті.