Західна розвідка розповіла, коли Росія може атакувати країни Європи – Bild

Росія може атакувати Європу взимку 2024/25 року - ЗМІ

За повідомленням німецького видання Bild, в розвідці стверджується, що Росія може спробувати атакувати Європу взимку 2024/25 року. Це має статися у період, коли Сполучені Штати залишаться без лідера і не зможуть негайно прийти на допомогу європейським союзникам.

За даними розвідки, російська влада сподівається на повторний вибір Дональда Трампа на посаду президента США, так як під його керівництвом "може статися все, що завгодно".

Готовність до бойових дій

Голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус висловив необхідність бути готовими до бойових дій проти Росії. Він наголосив, що протягом наступних п'яти-восьми років Німеччина повинна надолужити втрачене в сфері військової сили, промисловості та суспільства.

У цьому контексті Німеччина також планує перекинути до 2027 року до чотирьох тисяч солдатів бундесверу.

Підготовка до можливої конфронтації з Росією

Інші країни НАТО на східному фланзі також готуються до можливої конфронтації з Росією. Голова Управління національної безпеки Польщі Яцек Севера заявив, що протягом трьох наступних років країни мають підготуватися до цієї ситуації.

Готовність до переговорів

Попри заяви про продовження війни в Україні, президент Росії Володимир Путін висловлює готовність до припинення вогню та переговорів. Про це повідомила газета The New York Times, посилаючись на джерела, близькі до Кремля, і американських чиновників.

Страхи та мобілізація

Розвідка Міністерства оборони зафіксувала дві ключові фобії Кремля - зміна режиму в Москві та розпад країни на тлі контрольованої поліцейської держави. Представник Головного управління розвідки України також зазначив, що мобілізація в Росії не припиняється.