Залужного в президенти? Генерал Марченко розтлумачив свою заяву в інтерв'ю

Марченко, генерал-майор Збройних сил України, недавно дав інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій з телеканалу "5 канал". В цьому інтерв’ю він висловив свою бажання, щоб головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний балотувався на посаду президента у майбутніх виборах. Марченко також зазначив, що він бажає, щоб Залужний став президентом України.

У відповідь на питання про те, чи зайняв би Марченко посаду Залужного, якщо той став президентом, генерал відповів, що він обов'язково приєднається до команди Залужного. За його словами, в Генеральному штабі є кращі кандидати на посаду головнокомандувача.

Після появи цього інтерв’ю розпочалися маніпуляції та поширення недостовірної інформації. Марченко зазначив, що ці маніпуляції поширюються російською пропагандою, тому він вирішив розставити крапки над "і" і пояснити свою позицію на своїй сторінці у Facebook.

Марченко наголосив, що його інтерв’ю було непідготовлене, і він відмовився від обговорення політичних питань. Йому були поставлені питання про гіпотетичні ідеї майбутнього мирного життя України після перемоги.

Марченко також закликав не маніпулювати його словами та не дискредитувати головнокомандувача Залужного. Він зазначив, що ніхто не балотується на посаду і ні з ким не домовляється, і що всі єдина мета - перемога.

Марченко нагадав, що російська пропаганда створює інформаційну кампанію з метою дестабілізації ситуації в Україні і створення конфліктів усередині українського суспільства. Він закликав українців не допомагати ворогам у їхній атаці.

Нещодавно депутатка Мар'яна Безугла заявила, що Залужний є живою людиною, з якої роблять ідола, щоб потім просто використати його.

Споряджено за допомогою Twinword Ideas.