Заступник міністра оборони Росії отримав підозру від СБУ

Заступник міністра оборони Росії отримав підозру від СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру Олексію Криворучку, заступнику міністра оборони РФ, який забезпечував російські війська зброєю для війни в Україні. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Служба безпеки зібрала доказову базу на заступника міністра оборони РФ Олексія Криворучку, який відповідає за забезпечення російських військ у війні проти України. За даними слідства, посадовець брав участь у плануванні, підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави", - йдеться у повідомленні СБУ.

За його наказами до окупаційних угруповань надходить зброя та боєприпаси, які виробляють підприємства військово-промислового комплексу РФ. Криворучко особисто координує поставки російському війську керованих авіабомб та балістичних ракет "Іскандер".

Рашисти використовують це озброєння для масованих ударів по цивільній інфраструктурі України.

Служба безпеки заочно повідомила Криворучку про підозру за ведення агресивної війни, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, згідно з Кримінальним кодексом України.

Оскільки зловмисник перебуває на території РФ, тривають заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти українців.

Раніше СБУ оголосила підозру гендиректору найбільшого виробника "Калібрів", Абдрахманову, який належить до оточення вищого військово-політичного керівництва РФ та очолює підприємство, що є головним виробником крилатих ракет "Калібр".

Також підозру від СБУ отримала Валентина Матвієнко, спільниця Путіна.

Читайте також: