Збирали всім миром: медикам Першої танкової бригади купили евакуаційну машину

Евакуаційні автомобілі на передовій це без перебільшення питання життя і смерті для українських військових. Тому коли евакуаційне відділення Першої Сіверської танкової бригади втратило під Вугледаром одну з машин, волонтери терміново почали збір коштів на нову автівку.

Як написав у Facebook засновник "Благодійного Фонду Multihuman" Олександр Сакатека, задля збору необхідних 280 тисяч гривень задіяли різні можливості. "Чого ми тільки не робили, щоб зібрати на нього гроші. Й івенти з продажу художньо розписаних "сувенірів" з передової на Андріївському та в Арсеналі, й віддавали усі подарунки на дні народження, й продавали домашню випічку, та навіть робили за гроші хтивки! До нас долучилась велика кількість пречудових людей. Й ми безмежно вдячні за вашу дружбу та довіру", пише волонтер.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

До збору долучилась українська діаспора у США. А під час Книжкового Арсеналу про ініціативу волонтерів дізнався Петро Порошенко. Він вирішив підтримати цю акцію і закрив всю суму, якої не вистачало для придбання автівки.

"Евакмобілі потрібні захисникам постійно. Бо вони рятують життя поранених, саме тому вони є бажаною ціллю для ворога. Команда БФ Multihuman постійно на зв'язку з бойовими медиками на найважчих напрямках, та завдяки вашій підтримці ми разом допомогаємо рятувати життя", написав Олександр Сакатека.

"Приводимо авто до ідеального стану, комплектуємо медобладнанням, фарбуємо та наступного тижня передаємо на фронт. І розпочинаємо збір на чергове евакуаційне авто", пише волонтер.