Зеленський хоче відправити у відставку "старшого генерала" - Time

Українська влада готується до звільнення міністра та генерала, які відповідають за контрнаступ. Цю інформацію передає американський журнал Time, посилаючись на джерела з оточення президента Володимира Зеленського.

Планується, що відставки відбудуться перед настанням зими, оскільки Зеленський не хоче заморожувати війну до весни. Президент наголошує, що для нього замороження конфлікту означає програш у війні.

Тому, згідно з інформацією Time, президент готує серйозні зміни у стратегії ведення війни перед настанням зими. Ймовірно, одним з кроків буде звільнення щонайменше одного міністра та "старшого генерала", які несправно виконують свої обов'язки щодо наступу на фронті.

Захід очікував швидшого контрнаступу ЗСУ, але невдачі військової операції є результатом надмірних очікувань. Таке твердження міститься в статті американського видання Bloomberg. У перший рік війни українські ЗСУ мали блискавичні успіхи, що спричинило завищені сподівання.

Однак, Росія на цей раз добре підготувалася до оборони та мобілізувала додаткові військові сили. Відтак, український контрнаступ відбувається повільніше, але це не означає його повний провал. Україна продовжує боротьбу.