Зеленський на Форумі оборонних індустрій розповів про українську зброю

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників Форуму оборонних індустрій.

Він сказав, що форум зібрав 252 компанії із понад 30 країн

"Наше найперше завдання - перемогти в цій війні та повернути нашому народу довготривалий і надійний мир. Ми виконаємо це завдання. Завдяки нашій співпраці зі світовою більшістю. Завдяки широким коаліціям, які підтримують наш захист. Завдяки виробництву зброї та боєприпасів в Україні. І завдяки тому, що ми втілюємо в захисті України найбільш ефективні практики бою, реальні практики просування вперед, дієві практики захисту людей та інфраструктури від російського терору", - сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський наголосив, що Україна зараз у такій частині оборонного марафону, коли важливо йти вперед. Щодня потрібен фронтовий результат.

"Світ бачить, на що здатні наші українські ракети, наші технології, українські дрони. Ми створюємо перший у світі флот морських дронів, який позбавляє російські військові кораблі сенсу і примушує їх ховатись. Ми почали виробництво гармат та снарядів натовських калібрів, які потрібні на полі бою, наші протитанкові ракетні комплекси більш далекобійні та безпечніші в управлінні, ніж цілий ряд інших аналогів, ми пропонуємо свої програмні рішення для оборони від управління до кібербезпеки", - наголосив він.

Україна зараз зацікавлена у локалізації виробництва техніки та оборонних систем.

Країни Північноатлантичного Альянсу збільшать виробництво зброї як для своїх потреб, так і для постачання Україні. Деякі союзники по НАТО вже передали Україні все, що могли, навіть на шкоду власній безпеці. Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт.

За її словами, у НАТО зосереджуються на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні.