Зеленський назвав головне завдання на цьому етапі війни з Росією

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його головною метою на цьому етапі війни з Росією є захист сходу України. Він підкреслив, що рятунок міст Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Херсона і Миколаєва, а також захист критичної інфраструктури країни є пріоритетним завданням у сухопутній війні. Зеленський заявив, що швидкість досягнення успіху залежить від військової підтримки від західних партнерів. Він також прохав надати Україні крилаті ракети Taurus німецького виробництва з великим радіусом дії для зруйнування Керченського мосту, що відокремлює Кримський півострів від Росії.

«Росія повинна зрозуміти, що для нас Керченський міст є військовим об'єктом», - заявив президент України.

Зеленський поділився думкою, що німці не єдині, хто може стати на його шляху.

Президент продовжує говорити про свої цілі на сході і півдні України. Він заявив, що його стратегічна мета - повернути Україну до її первісних кордонів, але не назначив терміни, до коли він планує звільнити окуповані території.

Нагадаємо, що президент Зеленський провів першу інтернаціональну розмову у 2024 році з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

У своєму новорічному привітанні Зеленський побажав перемоги і миру Україні. Він також заявив, що хоча ніхто не знає, що принесе новий рік, Україна збагатиться досвідом незалежно від обставин.