Зеленський назвав головні пріоритети України у війні

Зеленський: Україна має посилити ППО та озброєння

Президент України, Володимир Зеленський, заявив, що Росія використовує масштабні обстріли з метою зламати дух українців. Тому найбільшим пріоритетом є посилення систем протиповітряної оборони (ППО) та озброєння країни. Про це він заявив у вечірньому зверненні.

“Наші захисники неба роблять усе можливе, щоб захистити державу. Уся команда наших дипломатів, усі, хто відповідає за комунікацію з партнерами, українські представники за кордоном на сто відсотків роблять усе, аби забезпечити постачання додаткових систем ППО і ракет до них”, – зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що посилення ППО та збільшення кількості ракет до них є найважливішим завданням. Крім того, він наголосив на необхідності нових пакетів підтримки для воїнів.

“Артилерія, зокрема калібр 155, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), нові безпілотні літальні апарати та інше – все необхідне. Я вдячний всім нашим партнерам, які вже готують нові пакети підтримки. В майбутньому буде багато відповідної комунікації”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що мобільним групам протиповітряної оборони України вистачить боєприпасів для відбиття ще декількох потужних ворожих атак.

До речі, Україна отримала 31 танк Abrams два місяці тому, але їх ще не використовувала на полі бою через недостатню захищеність техніки від вибухівок, що можуть бути скинуті безпілотними апаратами.