Зеленський обговорив з Папою Римським формулу миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Папою Франциском. Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

«Подякував за привітання для України та українців із Різдвом, за побажання миру - справедливого миру для всіх нас», - сказав президент.

Як зазначив глава України, вони під час розмови обговорили спільну роботу щодо української формули миру.

«Понад 80 держав вже в процесі на рівні своїх представників - буде більше. Я вдячний Ватикану за підтримку нашої роботи», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у цьогорічному різдвяному посланні просив миру для України.

«З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові», - закликав Папа, звертаючись до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.

У день Різдва Христового десятки тисяч паломників зібралися на площі перед базилікою. Серед прапорів майоріли і українські.

Раніше стало відомо, що Ватикан підтримує всі заходи задля справедливого і стабільного миру в Україні, однак Папа Римський Франциск висловив думку, що у війні в Україні зацікавлені торговці зброєю.

До слова, Зеленський пояснив, чим важлива українська формула миру для світу.

Читайте також:

  • Як українська "формула миру" може допомогти світу: роз'яснення Зеленського
  • Формула миру Зеленського. Чи є в України план перемоги?