Зеленський обіцяє власне житло усім, кому з початку війни присвоєно звання Героя

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що всім захисникам України, які отримали звання Героя під час військової агресії РФ і стали кавалерами ордена "Золота Зірка", буде надано від держави власне житло. Ця ініціатива є важливим кроком за принципом: Україна захищає тих, хто захищає Україну.

Усі, хто отримав звання Героя України з початку війни, отримають власне житло, незалежно від того, чи отримав відзнаку від держави, оголосив Зеленський. До цього часу було нагороджено 360 українців цими високими нагородами.

Президент обіцяє, що держава подбає про кожного захисника, які боронили свою країну, а також про родини тих, хто пожертвував своїм життям за Україну. Зеленський висловлює свою подяку за мужність всім українським захисникам-Героям та родинам загиблих, і вірить, що всі будуть пам'ятати їх подвиги та доблесть.

Крім того, президент вручив сертифікати на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони, яким було присвоєно звання Героя України, і родинам загиблих героїв.

Важка російсько-українська війна триває вже 650 діб. Протягом останньої доби було зафіксовано 73 бойові зіткнення.

Недавно, російські окупанти здійснили авіаційний удар по Україні, використавши безпілотники типу Shahed-136/131. Повідомлення про наслідки цього удару поки немає. Загалом, протягом доби ворог здійснив восьмити ракетних та 68 авіаційних ударів, а також 87 обстрілів реактивними системами залпового вогню. Внаслідок цих атак серед цивільного населення є загиблі та поранені, а також руйнування та пошкодження приватного житлового сектору та іншої цивільної інфраструктури.