Зеленський приїхав на Одещину та зробив заяву щодо захисту регіону

Президент України Володимир Зеленський відвідав Одещину. Він нагородив військовослужбовців і отримав сувенір - картину, створену з частин російської ракети.

Зеленський розпочав свій візит з доповідей військових і нарад щодо захисту регіону. Він обговорив оперативну обстановку та бойові дії в межах відповідальності ОСУ Військово-Морських Сил "Одеса". Важливими питаннями були ситуація в Чорному морі, протимінні заходи і гарантування безпеки "зернового коридору". Зеленський також звернув увагу на роботу ППО Одещини, прикриття Одеси з повітря та інфраструктури "зернового коридору".

Президент підкреслив, що завжди він вважає це великою честю зустрітися з українськими військовими під час таких відряджень. Він зустрівся з воїнами, які захищають Південь України, і вручив їм державні нагороди.

Зеленський також висловив свою вдячність за службу і знищені ворожі цілі, а також за мужність і самовідданість у захисті України і українців. Військові з 208-ї бригади подарували президентові картину з годинником і написом: "Ті, хто перетворюють смерть на металобрухт".

Триває 644-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 87 бойових зіткнень. Ворог завдав 14 ракетних і 80 авіаційних ударів, а також провів 68 обстрілів з реактивних систем всенаправленого вогню на позиції наших військ та населених пунктах. Всі ворожі дрони були знищені під час нічної атаки на Україну, в якій було використано 21 ударний БпЛА типу Shahed-136/131.