Зеленський призначив державного уповноваженого АМКУ

Сьогодні, 18 грудня, президент Володимир Зеленський назначив Максима Сандигу державним уповноваженим Антимонопольного комітету України. Цю інформацію ми можемо знайти у указі голови держави.

У самому документі говориться: "Призначити Сандигу Максима Вікторовича державним уповноваженим Антимонопольного комітету України."

Що ми знаємо про Максима Сандигу?

У 2007 році він закінчив Академію адвокатури України, отримавши ступінь "Правознавство". Також, у 2011 році він успішно закінчив Національну академію прокуратури України, отримавши ступінь магістра права.

Сандига мав досвід роботи як помічник прокурора Деснянського району Києва, а також працював як слідчий і старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України. З 2021 року він займав посаду заступника голови Донецької ОВА, відповідаючи за цифровий розвиток, цифрові трансформації і цифровізацію.

Раніше, 13 вересня, Володимир Зеленський звільнив державного уповноваженого Антимонопольного комітету. Крім того, 1 листопада президент також звільнив Анжеліку Коноплянко з посади заступниці голови Антимонопольного комітету України.