Зеленський провів засідання Ставки. Є важливі рішення про захист Херсона

Сьогодні, 10 листопада, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, де було прийнято конкретні рішення щодо захисту Херсона. Про це глава держави повідомив у Telegram.

Президент зазначив, що буде здійснене підсилення протиповітряної оборони, засобів контрбатарейної боротьби, РЕБ та розвідки для захисту Херсона.

Основні підсумки засідання Ставки наступні:

  • обговорено стратегічне бачення деокупації території України та заплановані конкретні кроки для його втілення;
  • прийнято вирішення стосовно воєнного бюджету на наступний рік, що дозволить Україні стати більш самодостатньою щодо снарядів, ракет, дронів, бронетехніки;
  • розглянуто поточну ситуацію на фронті на різних напрямках, зокрема Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мелітопольському і Херсонському напрямках;
  • проаналізовано евакуацію українців та громадян інших країн-партнерів з Сектора Газа.

Нагадаємо, що триває 625-та доба повномасштабної війни Росії проти України, під час якої минулої доби сталися 69 бойових зіткнень.

На протязі минулої доби авіація Сил оборони здійснила чотири удари по районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділи ракетних військ вдарили по двом пунктам управління, чотирьом артилерійським засобам та станції радіоелектронної розвідки противника.