Зеленський розповів, чи може Україна погодитись на «замороження» війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не може прийняти замороження конфлікту з Росією, оскільки це означатиме, що в майбутньому доведеться воювати нинішнім дітям. Зеленський порівняв заморожений конфлікт зі сплячим вулканом, який рано чи пізно прокинеться і загрожуватиме безпеці. Він наголосив, що Україна не може дозволити собі патової ситуації, адже це означатиме тимчасову слабкість та небезпеку для майбутніх поколінь.

Президент підкреслив, що закінчення війни повинно бути з повагою, щоб весь світ бачив, хто прийшов і посягнув на територію України, і щоб винуватці не залишилися безкарними. Водночас, Зеленський вважає, що закінчення війни повинно бути справедливим, щоб зло, яке агресивні сили спричинили, страждало не лише Україна, але й усі мирні народи.

Президент підкреслив, що, якщо бути політичною волею, Росія може швидко закінчити війну, виведеним свої війська з України. Втім, на жаль, наразі триває 630-а доба збройної агресії Російської Федерації проти України, що супроводжується численними бойовими діями та обстрілами позицій українських військ та населених пунктів.

Російські терористичні атаки призводять до смертей та поранень серед мирного населення, а також завдають значних пошкоджень цивільної інфраструктури. За такої ситуації, президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності припинити війну та змушувати Росію нести відповідальність за свої дії.