Зеленський: Україна виконала свої зобов'язання, тепер черга Євросоюзу

Україна підтвердила, що виконала всі умови для початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу. Тепер ЄС має виконати свої зобов'язання. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні. Він також зазначив, що тривають підготовки до Саміту світу, який відбудеться в червні, і до саміту НАТО, який буде цього літа.

Точно можемо сказати: всі континенти будуть представлені – різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони об'єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обов'язковими документами для кожної держави світу, у тому числі й такої, як Росія, де панує божевілля. Світова більшість має змусити Росію до світу і може це зробити.

Президент вважає, що Саміт світу має стати справді глобальним зі залученням різних країн та поглядів. Водночас, Зеленський відзначив, що Україна готується до саміту НАТО і вважає, що альянс не повинен боятися своєї сили та повинен запрошувати країни, які готові захищати спільні цінності. Він закликав Росію до миру і наголосив, що вони розуміють лише мову сили.