Головна

ISW: Росіяни почали знову возити паливо Кримським мостом

Паливо доставлене Кримським мостом

Українські удари по російських військових і логістичних об'єктах можуть змусити російські війська змінити свої локації та транспортні маршрути. За даними аналітиків Інституту вивчення війни, партизанський рух "Атеш" повідомив, що російські війська недавно передислокували системи протиповітряної оборони з Криму до Бєлгородської області, що призвело до того, що Крим не повністю захищений російською ППО. На відео, датованому 8 червня, видно, що Росія почала транспортувати паливо через Керченську протоку залізничним мостом.

Раніше речник Південного оперативного командування ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що російська влада зупинила перевезення палива по мосту через Керченську протоку з березня 2024 року, оскільки існувала загроза українського удару, який може призвести до пожежі та руйнування мосту. Проте, українські атаки на залізничні баржі вже після цього змусили Росію відновити транспортування палива через міст через Керченську протоку.

Незважаючи на це, неясно, чи буде Росія продовжувати використовувати залізничний міст для транспортування палива до Криму в майбутньому. Це може полегшити логістичні обмеження, але зробить міст більш вразливим для українських ударів, особливо якщо засоби протиповітряної оборони Росії в Криму зменшаться. Про це повідомили в "Атеш".

Джерело: Українська правда

Читайте також: