Зеленський висловився про мирні переговори з Росією

За словами Володимира Зеленського, українська влада не має намірів вести переговори з Росією, і її західні партнери не тиснуть на неї з цього приводу. Президент заявив це під час пресконференції в Києві, де він виступав разом з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Згідно зі словами Зеленського, на нього зараз не чинять тиску ні лідери Європейського Союзу, ні Сполучених Штатів. Президент наголосив, що його позиція стосовно мирних переговорів з Росією співпадає з позицією українського суспільства.

За словами президента, немає наміру сісти за стіл переговорів з Росією і провести якісь уступки. Зеленський вважає, що зараз не настала відповідня пора для мирних перемовин і розв'язання конфлікту з Росією.

З-поміж інших повідомлень, зазначається, що представники США та ЄС переговорюють з українською владою щодо можливості проведення мирних переговорів з Росією. Також, Ілон Маск заявив, що Україна вже програла війну з Росією, але Зеленський не визнає поразки.

На додаток до цього, американський журнал Time присвятив статтю президенту України Володимиру Зеленському, висвітивши його зусилля залучити міжнародну допомогу та розмістивши його фото на обкладинці.