Зеленський закликав прибрати емоції і конструктивно вирішити "зернову суперечку" з Польщею

Президент України Володимир Зеленський закликав не здіймати навколо "зернового непорозуміння" з Польщею галасу.

У зерновому питанні слід прибрати емоції і вдатися до конструктивої роботи, заявив він у вечірньому відеозверненні, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наслідки будуть трагічними" Дуда відреагував на слова Зеленського про зерновий конфлікт

Він розповів, що провів нараду за урядовцями і Офісом щодо екпорту зерна, на якій скоординували подальші кроки та зафіксували досягнуті результати.

"Перше Євромомісія підтримала дорожню карту взаємного моніторингу експорту зерна. Друге поступово прибираємо емоції з цієї теми. Робота з сусідами може і мусить стати цілком конструктивною. І Україна все для цього робить", наголосив Зеленський.

15 вересня Словаччина, Польща та Угорщина в односторонньому порядку запровадили заборону на імпорт сільськогосподарських товарів з України.

Європейська комісія ухвалила не продовжувати рішення щодо заборони на ввезення товарів з України. Також зазначила, що Україна має вжити заходів, щоб запобігти будь-яким викривленням ринку у сусідніх державах-членах блоку.

Польща продовжить заборону на ввезення українського зерна, заявив минулого тижня польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

Президент України Володимир Зеленський під час промови на Генасамблеї ООН заявив, що йому "тривожно бачити, як дехто у Європі, деякі наші друзі у Європі, підривають солідарність політичним театром, роблячи із зерна трилер". Додав, що такі допомагають "підготувати сцену для московського актора".

Після цього в МЗС Польщі терміново викликали на килим посла України Василя Зварича. Йому висловили рішучий протест і заявили, що слова Зеленського є "неправильними по відношенню до Польщі та особливо неправомірними щодо країни, яка підтримує Україну з перших днів війни".