Курортний сезон у Криму провалено: окупанти хапаються за останню соломинку

Курортний сезон у Криму провалено: окупанти хапаються за останню соломинку

Стрімке падіння попиту на тури до Криму

Російський союз туристичної індустрії (РСТ) повідомляє про значне зниження продажів турів до Криму. Кількість росіян, які бажають відпочити на анексованому півострові, скоротилась на 20-30%. У той же час запит на тури до Дагестану, де мешканців тиждень тому теракти, зменшився тільки на 5%. Інформацію про це опублікував РСТ на своєму сайті.

За даними платформи для готелів Travelline, приріст бронювань у Криму становить 24% до минулого року. Проте тиждень тому, до трагедії, цей показник був 53%, тобто зниження попиту – 27%.

Також відомо, що на початку кризи в Криму було багато ануляцій турових замовлень, а туристичні компанії отримували багато запитів на перебронювання з Севастополя на інші частини півострова.

Експерти туристичного ринку Криму передбачають відтік туристів із Севастополя та західної частини півострова на південь до Ялти, Алушти, Гаспри, а також до східного узбережжя, зокрема до Судака. Директорка зв'язків з громадськістю компанії "Інтурист", Дар'я Домостроєва, зазначає, що хоча зростання потоку туристів все ще є, але очікується сповільнення росту.

В етері телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів про новий метод боротьби з туризмом у Криму. За його словами, Москва почала заповнювати кримські пляжі адміністративно-командним шляхом, оплачуючи поїздки державними службовцями. Таким чином, росіян інцнуують відпочивати, незважаючи на потенційні ризики.

Вчора в Криму на пляжах було достатньо простору, незважаючи на вихідний день. Після кожного перекриття мосту, можна спостерігати чергу на в'їзд, здебільшого легкових автомобілів. Адміністративно-командним шляхом їх і наповнюють туристами, і для росіян така можливість є важливою, щоб поїхати навіть під обстріли.

Зазначається, що наразі туристична галузь півострова утримується на плаву завдяки бюджетникам, яким "подорожі" покриває їхнє підприємство.

Нещодавно глава кримського уряду Сергій Аксьонов заявив, що відпочинок у Криму є небезпечним для життя. Він пропонує ввести державне страхування туристів, які отримають травми внаслідок бойових дій на півострові.

Нагадаємо, декілька днів тому в Криму, звідки росіяни випускають дрони в Україну, сталася пожежа, її причини наразі невідомі.

23 червня кілька міст Криму було потрясено вибухами, зокрема в Севастополі. За даними місцевого Telegram-каналу "Крымский ветер", вибухи почули у Севастопольській та Козачій бухтах, а також у Балаклаві та Інкермані. ППО працювала в Євпаторії та Саках. На пляжу Учкуївка в Севастополі люди постраждали через ворожу ППО.

Читайте також: