ЗМІ знайшли оригінальний спосіб підрахувати втрати РФ у війні в Україні

Російська влада робить усе можливе, щоб приховати цифри втрат власної армії в Україні.

Росіяни обладнують пересувні крематорії, де спалюють тіла солдатів, не забирають тіла з поля бою, а також записують багатьох загиблих у категорію зниклих безвісти. Однак журналісти The Moscow Times знайшли дані, які можна використати для підрахунку російських втрат у війні в Україні.

Зокрема, журналісти проаналізували дані державних закупівель та виявили, що Росія за півтора року війни закупила поховальних вінків на суму понад 120 млн рублів. Ця сума є значно більшою ніж у довоєнний період.

З'ясувалося, що у 2019 році Росія витратила на вінки 39 млн рублів, а у 2020 37 млн. За період війни ця цифра зросла удвічі. У 2022 році витрати на вінки склали понад 80 млн рублів, а за неповний 2023 41 млн рублів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Середня вартість одного вінка для муніципалітетів становить близько 1000 рублів, що вказує на загальну кількість близько 100 тис. похоронних вінків. Слід зазначити, що найбільше вінків замовляли у Бурятії та Ханти-Мансійську, звідки Росія мобілізувала велику кількість громадян.

Видання підрахувало, що наразі верифіковано 30 тис. загиблих, однак журналісти вказують, що список може містити набагато менше вбитих, тому за їх підрахунками Росія у війні втратила щонайменше 60 тис. солдатів.

Водночас, за інформацією Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії на ранок 25 вересня становлять уже понад 276 270 окупантів.

За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 420 російських загарбників.