Знайшли велике доісторичне поселення

У районі Фельдмохінг в Мюнхені археологи знайшли сліди житла залізної доби. Виявлені сліди налічують близько 100 стародавніх жител, які могли проживати тут приблизно 500 осіб. В процесі розкопок було відкопано круглі отвори для стовпів. Ці знахідки демонструють, що споруди відрізнялися за розміром та плануванням. Тут були збудовані фахверкові дерев'яні будинки, які виготовляли з використанням глини.

На території також були виявлені дві групи могил, які складались із дев'яти поховань. Відповідно до визначень археологів, ці могили відносяться до пізнього залізного віку, що припадає на період від 450 до 15 років до нашої ери. Окрім того, були знайдені римські поховання, які датуються ІІІ-ІV століттями нашої ери. У одній з могил були виявлені похоронні підношення, такі як тарілка, непошкоджений керамічний глек та чаша для пиття з мильного каменю. Крім цього, в одному з римських поховань була знайдена частина серпа, що може свідчити про наявність сільськогосподарського поселення на цій території.

У землі Бранденбург на північному сході Німеччини археолог-аматор Вольфганг Херкт знайшов скарб, що складається з кельтських золотих монет. Ці 41 монета були створені понад 2 тисячі років тому. Це перший відомий скарб кельтських золотих монет, знайдений у Бранденбурзі.