Знищення корабля РФ у Феодосії: розвідка Британії пояснила потужний вибух

Україна знищила російський десантний корабель

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що знищенням великого десантного корабля ВМС РФ «Новочеркаськ» українці вплинуть на матеріальне забезпечення окупантів у Криму. Інцидент стався 25 грудня у порту Феодосії, на південному узбережжі окупованого Криму.

Дані з відкритих джерел свідчать про високу ймовірність того, що судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, коли в нього влучили, що спричинило потужний вторинний вибух

Цей інцидент став причиною збільшення кількості збитих російських кораблів з часу початку вторгнення. Росія мала намір використовувати свої десантні кораблі для проведення операцій у Криму під час вторгнення. Також кораблі використовувалися для матеріально-технічного забезпечення. Це мало важливе значення для сполучення Кримського мосту з Росією.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс наголосив, що Росія намагалася змушити вірувати, що корабель був лише пошкоджений, а не повністю знищений. Він закликав світ підтримувати Україну в цій важливій для Європи битві.

У ніч проти 26 грудня у порту Феодосії сталися потужні вибухи, які призвели до пожежі. Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що корабель «Новочеркаськ» був атакований і перевозив ударні безпілотники.