Знищують потенціал ворога: Гуменюк розповіла про бої на Херсонщині

За словами начальниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, українські війська активно діють на півдні країни та знищують потенціал ворога. Наразі окупанти продовжують маневрувати, проте сили оборони завдають їм суттєвих втрат.

"Силами оборони триває контрбатарейна боротьба та інші методи, які поки що не розкриваються. Ми створюємо "сезон сюрпризів", щоб ворог завжди почував нашу присутність", - розповіла Наталя Гуменюк.

Також вона зазначила, що ворожа система протиповітряної оборони є неефективною, що сприяє переміщенню ресурсів ворожої армії. Росія ставить такі системи на материковій частині лівого берега Дону, щоб зрозуміти, де буде найкраще закріпитися. Проте українські війська продовжують знищувати позиції окупантів та ефективно діють на Запорізькому напрямку.

На лівому березі Херсонщини українські морпіхи успішно просунулися, прорвавши оборону росіян. Вони зайняли позиції у селі Пойма та на північній околиці Піщанівки.

За даними аналітиків ISW, росіяни на окупованому березі Дніпра засмучені можливістю масштабної операції з боку українських військ.