Зої Солдана розплакалася після перегляду фрагменту з «Аватару-2»

Виконавиця однієї з головних ролей фантастичної франшизи «Аватар» Зої Солдана розповіла про роботу над проектом та про те, чому це зайняло так багато часу, а також підтвердила, що вона вже переглянула деякі готові епізоди другої серії, і це довело її до сліз.

Зокрема, Зої Солдана зазначила, що одна з головних причин, через яку сіквел так довго розроблявся, полягає в тому, що режисер Джеймс Кемерон прагнув створити нові способи виробництва підводних зйомок, використовуючи технологію захоплення руху для своїх акторів, і в результаті йому це вдалося.

«Нарешті він зміг впоратися із цим складним завданням. Проблема в тому, що неможливо достовірно імітувати воду при використанні performance capture. Це був дуже складний виклик, який Джеймс Кемерон прийняв, і йому знадобилися роки, але він упорався. Вийшло неймовірно потужно, просто чарівно. У мене просто перехоплює подих, коли розповідаю про це. Я змогла подивитись фрагмент сіквелу в 20 хвилин і буквально втратила дар мови. Я була зворушена до сліз. До речі, одна річ, яку ніхто насправді не знає про Джеймса, – це те, що він також великий плакса. У нього справді золоте серце, але в роботі він дуже тверда людина, і надзвичайно зосереджена», – розповіла Зої Солдана.

Продюсери припускають, що сіквел «Аватар-2» вийде до глядача у грудні 2022 року.