ЗСУ мають успіхи на деяких ділянках фронту ‒ свіжі дані Генштабу

  • Українські війська продовжують оборону на сході та півдні України. Вони також проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Звільняють окуповані території, закріплюються на рубежах.
  • За даними Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби було завдано ракетний удар по цивільному об'єкту у Харкові. В результаті цього загинули двоє людей, ще 30 отримали поранення. Було також пошкоджено багатоквартирні будинки, приватні будинки та об'єкти соціально-побутової сфери.
  • За добу на фронті відбулися 34 бойових зіткнення та було завдано три ракетних та 67 авіаційних ударів. Було здійснено 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень.
  • Авіаційні удари були нанесені на 15 населених пунктів, а артилерійський обстріл відбувся у понад 120 населених пунктах різних областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" ситуація залишається стабільною. На інших напрямках ворог намагається зберегти свою присутність та проводити диверсійні дії. Загарбницькі сили зосереджуються біля державного кордону в Бєлгородській області.

Згідно з останнім оглядом Інституту вивчення війни, російські сили в районі Куп'янська відновлюють наступальні операції. Проте, аналітики висловлюють сумнів у їх успіху. Більшість російських сил на цьому напрямку залишаються боєздатними.