ЗСУ продовжують обороняти Мар’їнку: аналіз ISW

Українські війська у Мар'їнці продовжують тримати оборону, хоча росіяни стверджують, що вони захопили населений пункт. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами Генштабу ЗСУ, українські сили відбили 14 атак РФ на Куп'янському напрямку та 2 атаки на Лиманському напрямку.

Російські війська продовжують наступальні дії на Куп'янському напрямку, але голова Харківської області заявляє, що вони не мають успіху. Вони також атакують північ від Бахмута, але українські сили їх відбивають. Це пов'язано з тим, що росіяни змінили тактику та почали використовувати недосвідчених бійців, що уповільнює їх просування.

У регіоні Авдіївки також триває наступ РФ, але українські війська їх відбивають. На заході Запорізької області українські війська продовжують наступ, хоча інтенсивність їх атак зменшилася через негоду.

Усі ці інформаційні повідомлення спростовують твердження російських блогерів про захоплення Мар'їнки та кільких інших населених пунктів.

На кордоні Донецько-Запорізької області також тривають бойові дії, але українські війська змогли відбити російські напади. У Херсонській області утримування позицій триває попри погані погодні умови.