ЗСУ продовжують штурмувати біля Бахмута ‒ свіжі дані Генштабу

Українські війська продовжують обороняти сходу та півдня України. Вони також проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України 6 жовтня.

Українські сили знищують ворога поступово і визволяють тимчасово окуповані території. Вони також закріплюються на досягнутих рубежах.

У повідомленні зазначається, що 5 жовтня російські терористичні війська завдали ракетного удару по цивільному об'єкту у селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Цим ударом було вбито понад 50 мирних мешканців. Рятувальні роботи ще тривають, а пораненим надається допомога.

За минулу добу на фронті відбулося 37 бойових зіткнень. Ворог здійснив трьох ракетних і 65 авіаційних ударів, а також здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і цивільних об'єктах. Російська федерація також здійснила атаку на Україну за допомогою 29 ударних безпілотників.

  • Авіаційні удари спричинили пошкодження 19 населених пунктів в різних областях України.
  • Понад 110 населених пунктів були під артилерійським вогнем.

Ситуація в різних зонах відповідальності різна: в одних зонах немає значних змін, в інших ворог активізує свою присутність. Українські війська продовжують свою операцію зі звільнення територій, а також вдержують атаки ворога.

За словами колишнього міністра оборони Великої Британії, українські війська повільно, але успішно просуваються вперед, наближаючись до Криму. Вони використовують західну зброю, зокрема британську, і здобувають успіхи.