ЗСУ просунулися на одному з напрямків: аналіз ISW

На фронті продовжуються бої на кількох напрямках. Українські сили здійснили просування біля Верхньокам'янського на Сіверському напрямку, повідомляє американський Інститут вивчення війни.

Прогрес українських сил

На рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна тривали бої, але лінія фронту залишилася незмінною. Нещодавно прикордонна служба України повідомила, що українські війська відбили російську диверсійно-розвідувальну групу на кордоні Сумської області.

На Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута) тривали бої. За геолокаційними кадрами, українські сили просунулися далі на схід від Верхньокам'янського, ніж передбачалося раніше. Бої також тривали на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки.

Бої тривали біля Часового Яру, але немає підтверджень про зміну лінії фронту. Ці бої відбувалися на східній околиці Часів Яру, у Новому мікрорайоні (південний схід Часів Яру) та на південний схід від Часів Яру поблизу Іванівського та Кліщіївки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російське командування, ймовірно, розуміє, що для них ризиковано просуватися далі в бік Часового Яру та Ступочок без подальшого наступу на південному фланзі в районі Іванівського та Кліщіївки.

Російські сили також просунулися на захід від Донецька на тлі продовження наступальних операцій в цьому районі. Хоча російські мілблогери стверджували, що російські війська провели штурм Красногорівки, ISW не знайшов підтвердження цим твердженням.

Російські сили також просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області. За геолокаційними кадрами, російські сили просунулися на південний схід від Урожайного. За заявою російського блогера, це сталося після інтенсивних авіаударів.

На заході Запорізької області також тривали бої, проте лінія фронту не змінилася. Бої відбувалися поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового. Також тривали бої на лівобережжі Херсонщини, зокрема поблизу Кринок. За заявою російського блогера, російські війська активізували операції з безпілотників та обстріл біля Кринок.