ЗСУ розкрили важливі подробиці щодо ситуації на півдні країни

В ситуації на півдні України та на південному фронті все ще панує напруженість, пов'язана з діями ворогів. Ця напруженість проявляється не лише у застосуванні тактичної авіації противника, але й у поширенні дронів-камікадзе. Про це 29 жовтня заявила Наталія Гуменюк, керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня, в ефірі телемарафону, що передається Gazeta.ua.

Вона наголосила: "Підняті повітряні тривоги у ніч на 29 жовтня стали для нас підтвердженням напруженої обстановки. У нашій зоні відповідальності ситуація залишається напруженою. Ворог продовжує використовувати повітря як головний засіб тиску на всіх напрямках".

На запитання про нічну атаку російських окупантів Гуменюк додала:

"Очевидно, що ворог вивчає наші системи протиповітряної оборони та шукає майбутні шляхи наближення ракет до наших об'єктів. Тому виявлення саме цих дронів стало можливим після їх відходу з тимчасово окупованої території Херсонщини. Проте на Миколаївщині вдалося використати систему протиповітряної оборони, і були знищені два дрона "Шахед". Вдалих ударів не було. Через цю зону ворожі дрони розміщували загалом три "Шахеди".

На телеграм-канал INKORR можна підписатися, щоб отримувати новини.

Крім того, Гуменюк зазначила, що українські війська продовжують знищувати російських окупантів на лівому березі Херсонської області.

"Вже є попередні дані: більше 20 окупантів знищено, а також сім одиниць техніки, включаючи чотири крупнокаліберні гармати та три бронеавтомобілі", - повідомила речниця.

У ніч проти 29 жовтня російські окупанти атакували Україну п'ятьма ударними БпЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Всі ударні БпЛА противника були знищені у Миколаївській, Запорізькій та Хмельницькій областях завдяки Повітряним силам. Завдання виконали тактична авіація та зенітні ракетні війська.