ЗСУ стримують ворога під Авдіївкою і відбили атаки під Мар'їнкою – Генштаб

Україна продовжує воювати з Росією, і це вже 676-та доба конфлікту. За минулу добу відбулося 54 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Оперативна обстановка на різних напрямках

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках не змінилася.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає свою присутність та вчиняє диверсійні акції, щоб перешкодити переміщенню наших військ на загрозливі напрямки. Він також посилює мінно-вибухові загородження на кордоні в Білгородській області.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили ворожі атаки в районі Синьківки Харківської області, де окупанти намагалися прорвати нашу оборону.

На Лиманському напрямку силам оборони вдалося відбити дві атаки ворожої сторони біля Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили 9 атак біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Українські військові відбили п'ять атак біля Степового, Авдіївки, а також 13 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворожі атаки в районах Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили 2 атаки біля Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку силам оборони вдалося відбити 4 атаки окупантів поблизу Вербового та Копані Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни продовжують розширювати свої позиції, незважаючи на втрати. Противник вчинив 13 безуспішних штурмів на позиції сил оборони.

Успішні удари ЗСУ

Сили оборони України продовжують активно атакувати, завдаючи ворожі втрати в людях та техніці на всій лінії фронту.

Протягом минулої доби наша авіація нанесла удари по 11 районах зосередження ворожих сил, а також по 3 зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ завдали удару по трьом зенітним ракетним комплексам, районам зосередження ворожого особового складу та техніки, семи артилерійським засобам та трьом станціям радіоелектронної боротьби ворога.