ЗСУ відбили дев'ять атак ворога в районі Авдіївки – Генштаб

Наразі триває 663-тя доба широкомасштабної війни РФ проти України. За цей період було зафіксовано 92 бойові зіткнення. Ворог обстріляв нас реактивними системами залпового вогню, здійснивав авіаційні та ракетні удари. Генштаб ЗСУ засвідчує про це.

В результаті терористичних атак російського ворога серед мирного населення є загиблі та поранені. Приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень.

Ситуація на сході та півдні України продовжує бути складною.

За Волинським та Поліським напрямами операційна обстановка залишається незмінною, загрози формування наступальних угруповань не виявлено. Зауважено присутність підрозділів збройних сил Білорусі, які діють у районах прикордоння з Україною.

Противник продовжує мати військову присутність в прикордонних районах Сіверського та Слобожанського напрямків, виконує дії зі збільшеною увагою до розвідувальних та диверсійних дій. Було зафіксовано обстріли населених пунктів з території РФ, а також зростання кількості мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Ворожа артилерія та міномети обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема, Волфине, Юнаківка, Садки, Миропільське в Сумській області; Бологівка, Строївка, Кам’янка, Тополі в Харківській області.

При Сіверському та Слобожанському напрямках, українські захисники відійшли чотири атаки ворога біля Синьківки та дуже близько до Петропавлівки в Харківській області. Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів були пошкоджені близько 10 населених пунктів, включаючи Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Ковалівку, Іванівку, Берестове в Харківській області.