ЗСУ зберігають позиції у районі Кринок та продовжують позиційні бої: аналіз ISW

Українська армія продовжує вести бої на Куп'янському напрямку, зберігаючи свої позиції в районах Роботиного Запорізької області та Кринок Херсонської області. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Рух української армії

За даними ISW, російські війська змогли просунутися в районі Куп'янська та Кремінної. Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що російські війська здобули деякі перемоги в північній Синьківці (на північний схід від Куп'янська) та на південь від Діброви (на південний захід від Кремінної).

Російські і українські війська продовжують бої на Куп'янському напрямку в районах Синьківки, озера Лиман (на північний захід від Синьківки) та Іванівки, а також на захід від Кремінної в районах Житлівки, Тернів, Торського та Серебрянського лісництва.

За даними ISW, російські війська трохи просунулися на північний схід від Бахмута. Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що російські війська зробили крок вперед на південний захід від Спірного.

Російські та українські джерела повідомили про бої на північний захід та південний захід від Бахмута біля Андріївки.

Російські та українські джерела повідомили про бої на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Новокалинового та Степового, а також на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного, Первомайського та Невельського.

Відео з геолокацією, опубліковане 22 грудня, показує, що російські війська трохи просунулися на південний схід від Новомихайлівки.

Згідно з даними ISW, 23 грудня російські війська безуспішно атакували на захід від Старомайорського (на південь від Великої Новосілки), але змін на лінії фронту в районі кордону Донецької та Запорізької областей не було.

23 грудня російські і українські війська продовжували бої в районі Роботиного, але змін у лінії фронту не було. Російські війська атакували вздовж лінії Копані-Роботине-Новопрокоповка-Вербове на південь та схід від Роботиного, а також атакували в районі Новопокровки (на північний схід від Роботиного).

Російські війська трохи просунулися на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що російські війська просунулися на західній частині Кринків на східному березі.

Українська армія зберегла свої позиції в районі Кринок, де продовжуються бої.

Раніше повідомлялося, що українські війська стикаються з нестачею боєприпасів на фронті через скорочення військової допомоги від Сполучених Штатів, що призводить до скасування наступальних операцій.

На лінії фронту ймовірно виникла проблема з щурами та мишами через холодну погоду.