ЗСУ здійснили прорив на лінії Роботине-Вербове – карти боїв

27 вересня Збройні сили України продовжили контрнаступ на заході Запорізької області.

Сили оборони вийшли на лінію окопів на захід від Вербового в 16 км на південний схід від Оріхова, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри від 26 вересня свідчать, що російський безпілотник завдав удару по українській піхоті в траншеї на захід від Вербового. Використання росіянами безпілотників вказує на те, що російські сили, ймовірно, більше не присутні в окопі на захід від Вербового довжиною приблизно 1 км.

Ставленик окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов 26 вересня заявив, що після масованого артилерійського обстрілу щонайменше чотири роти ЗСУ зі значною кількістю бронетехніки увірвалися на позиції росіян на лінії Роботине-Вербове.

Російський військовий блогер, критикуючи Міноборони Росії, відповів Рогову, що українські війська вже пройшли мінні поля та протитанкові укріплення "зуби дракона" на лінії Роботине-Вербове.

Інший російський військовий 26 вересня заявив про інтенсивні взаємні обстріли, які роблять небезпечними наземні дії біля Вербового та Роботиного.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Джерело з російського 108-го полку ПДВ (7-а дивізія РФ) повідомило про інтенсивний український обстріл у цьому районі. Джерело надало незрозумілу інформацію, тож наразі неясно, чи 108-й полк ПДВ рухався до Вербового чи відходив із Вербового.

Окрім цього, російське військове командування в Москві скасувало плани передислокації російської 106-ї дивізії ПДВ у район Роботиного для допомоги діючим там нині 7-й і 76-й дивізіям ПДВ.

ISW наголошує, що ситуація біля Вербового залишається незрозумілою. Відомі російські військові блогери стали помітно менше і не так детально повідомляти про російську активність на цій лінії фронту, щоб не повідомляти новини про російські невдачі.

Російські загарбники зосередили на Бахмутському напрямку близько 50 тис. військових. Там окупанти намагаються відновити втрачені позиції.