100 тисяч євро на рік: українцям у Німеччині назвали найвигідніші вакансії, де не потрібний диплом

Людина з документами
Людина з документами

Українські біженці мають нові можливості на німецькому ринку праці, навіть без вищої освіти. Виявляється, в Німеччині є декілька перспективних професій, які пропонують хорошу зарплату без довгого навчання.

За даними видання Аussiedlerbote, в середньому німецький працівник заробляє близько €51,9 тис. на рік до вирахування податків. Це робить Німеччину привабливою для іммігрантів, зокрема з України.

Серед таких перспективних професій можна виділити сферу нерухомості, де агенти можуть заробляти в середньому 3,9 тисяч євро на місяць. Цікаво, що для цієї роботи не потрібна спеціальна освіта, лише ліцензія Maklererlaubnis.

Транспортна галузь також пропонує гідні умови. Наприклад, водії метро або трамваїв можуть розраховувати на зарплату від 2,1 до 2,8 тис. євро вже під час шестимісячного навчання. Важливо, мати рівень німецької мови B1 або B2 для цієї роботи.

ІТ-сектор залишається одним із найприбутковіших, з середньомісячною зарплатою розробників програмного забезпечення близько €5,8 тис. Цікаво, що багато стартапів готові працевлаштовувати людей без вищої освіти, які володіють навичками програмування від самоосвіти або короткострокових курсів.

Будівельна галузь, зокрема професія тесляра, також пропонує добрі можливості. Після одного-двох років навчання, тесляр може розраховувати на заробіток від €43,7 до 52 тис. на рік.

Адміністративна робота, банківська сфера та організація заходів також можуть приносити успіх без вищої освіти. Зарплати в цих галузях коливаються від €41,7 тис. до потенційних €100 тис. на рік для найуспішніших організаторів заходів.

Але варто зазначити, що інтеграція українських біженців на німецькому ринку праці є довгим процесом. Прогнозується, що протягом наступних 10 років рівень зайнятості серед українців досягне 55%, через велику кількість матерів-одинаків і проблеми зі здоров'ям серед біженців.

Нагадаємо, раніше в Німеччині порівняли рівень зайнятості українців з іншими країнами Європи.

Читайте також