Як повертати українських чоловіків з-за кордону

Естонія не видаватиме Україні українських чоловіків призовного віку

Прем'єрка Естонії Кая Каллас повідомила, що чітко і однозначно заявила главі української держави Володимиру Зеленському про те, що Естонія не видаватиме Україні українських чоловіків призовного віку та не позбавлятиме їх "тимчасового захисту".

«Коли вони сюди прибули, Європейський союз надав їм тимчасовий захист. Тому ми точно не робитимемо нічого для їх видачі. Це завдання України – звертатися до людей, які тут знаходяться, і запрошувати їх назад, щоб допомогти своїй Батьківщині»

Така позиція є очікуваною, оскільки видача громадян зі статусом біженця та тимчасовим захистом вимагала б зламати всю правову систему Європи. Надто багато законів довелося б було обмежити в дії щодо громадян України, що створило б безліч нових проблем у майбутньому. Такий розвиток подій не влаштовує Європу та кожну державу ЄС.

Крім того, для українських чоловіків за кордоном мобілізація вимагає налагодження діалогу про прийнятні умови. Ці прийнятні умови повинні включати боротьбу з корупцією та суворе покарання для корупціонерів, а також справедливі принципи мобілізації, які будуть застосовуватися рівно до всіх. Такий діалог має бути початковим пунктом для держави України та української влади при спілкуванні з українцями призовного віку за кордоном.

Статистика та масштаби мобілізації

За даними різних джерел, в Україні наразі проживає від 25,4 до 41,27 мільйонів населення. Економічно активних осіб в країні оцінюється близько в 12 мільйонів, з них більше 5 мільйонів є чоловіками придатного до мобілізації віку.

За даними Міністерства ветеранів, з початку 2022 року Українські бодібілдери отримали 270 тисяч осіб. Кількість осіб, які наразі служать у Збройних Силах України, становить 820 тисяч. Усього це складає близько 1,1 мільйонів чоловіків, що відповідає відношенню 1 на 5, коли кожний п'ятий українець призовного віку служить або служив в силових структурах.

Справедливість і мобілізація

Тактика "справедливості" ухилянтів також включає мобілізацію представників різних сфер. Наприклад, вимагається мобілізувати народних депутатів, поліцейських, судді та прокурорів відповідно до загальної кількості їхніх посадових осіб.

Загалом, дотримання принципів справедливості та однакових правил є важливим у мобілізації. Держава Україна має починати діалог з українськими громадянами призовного віку, що перебувають за кордоном, з урахуванням цих принципів. Інші покарання, такі як арешти рахунків та штрафи, можуть лише збільшити корупцію.