Аналітики повідомили, на якому напрямку Росія нарощує темпи наступу

Збройні сили України завдавають перешкоди наступальним операціям РФ на Лиманському напрямку. Російські військові продовжують просуватися на східну околицю Часового Яру після посиленої механізованої атаки. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

4 квітня військові були активні на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але зміна фронту на цій ділянці не спостерігалася. За російським джерелом, це пов'язано зі складнощами, що створюють українські повітряні розвідувальні засоби для наступу РФ на Лиманському напрямку.

4 квітня російські війська здійснили посилену механізовану атаку на Часовий Яр (на захід від Бахмута) і вже досягли східної околиці населеного пункту.

На відео, опублікованому 4 квітня, видно, як російські війська атакують Часовий Яр. Російська колона рухалася автодорогою Т-0506 (Хромове-Часовий Яр) до мікрорайону Канал (найсхідніша частина Часового Яру), але їх зупинили українські війська, не дозволивши їм просунутися далі.

Аналітики зазначають, що РФ надає пріоритет наступальним операціям на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках.

Російські війська також продовжують просуватися в інших районах на північний схід і захід від Бахмута під час позиційних боїв.

На відео з геолокацією бачимо, як російські війська просуваються на північ від Веселого (на північний схід від Бахмута) і на північний захід від Берестового (на північний схід від Бахмута), а також захоплюють частину південної частини Іванівського (на захід від Бахмута).

4 квітня продовжувалися позиційні бої на захід від Авдіївки.

Російські військові блогери повідомили, що РФ просунулася на глибину до 830 метрів на південний схід від Уманського (на захід від Авдіївки) і на глибину до 600 метрів біля Семенівки (на захід від Авдіївки). Вони також зазначили, що 3 і 4 квітня українські сили провели кілька контратак поблизу Тоненького, Уманського, Водяного та Первомайського.

Представник української бригади на Авдіївському напрямку заявив, що російські війська намагаються продовжувати просування в цьому районі, доки погодні умови їм сприяють. Ймовірно, вони мають на увазі, що наземні умови стануть менш сприятливими для механізованого маневру і земля буде бруднішою з настанням весни.

Читайте також:

  • Аналітики назвали напрямок, де окупанти здійснили невдалий механізований штурм
  • Атака на Харків: на дроні був напис «За Крокус Сіті Холл» (фото)