Головна

Ашан, Новус, Варус змінюють роботу з продуктами через перебої з електроенергією

Ашан, Новус, Варус змінюють роботу

У зв'язку з тривалою війною і постійними атаками на енергетичну інфраструктуру українських продуктових роздрібних мереж, вони змушені переглядати свої бізнес-стратегії. Однією з основних проблем є стабілізація та аварійні відключення електроенергії, що загрожує якістю та доступністю свіжої продукції.

За даними опитування агентства "Інтерфакс-Україна", більшість великих мереж вже вживають заходів щодо адаптації. Основна увага приділяється продуктам, які потребують охолодженого зберігання.

Ашан, наприклад, оптимізував логістику для швидшої доставки в магазини і скоротив асортимент товарів з коротким терміном придатності. Varus частково скоротив поставки категорій свіжих і ультрасвіжих. Але NOVUS пішов шляхом збільшення частоти поставок меншими партіями.

PR-менеджер Крістіна Івченко додала, що вони також посилили контроль якості, особливо для продукції у вакуумному або газомодифікованому середовищі.

Мережа "Коло" скоротила асортимент молочної продукції, морозива та готової їжі. Крім того, вони заявили про готовність реагувати на відключення, зокрема в нових житлових комплексах, де знаходяться їхні торгові точки. Вони збільшують запаси води як у магазинах, так і на складах.

Раніше мобільні оператори Київстар, Vodafone і lifecell повідомили про свою готовність до відключень електроенергії.

Читайте також: