Атомний підводний човен КНР виявили поблизу Тайваню — ЗМІ

Атомний підводний човен КНР виявили поблизу Тайваню — ЗМІ

У Тайванській протоці зранку 18 червня поблизу західного узбережжя Тайваню з'явився китайський атомний підводний човен.

Тайванські ЗМІ опублікували фотографії корабля, який ймовірно є ядерним підводним човном з балістичними ракетами класу "Цзінь". Він виходив на поверхню неподалік від тайванських рибалок, повідомляє Reuters.

Міністр оборони Тайваню Веллінгтон Ку сказав, що вони аналізують розвідувальну ситуацію, але не надає докладну інформацію щодо човна.

Джерело зі служби безпеки повідомило, що підводне судно, найімовірніше, поверталося з Південнокитайського моря до свого порту приписки в китайському місті Циндао. Інцидент може бути пов'язаний з несправністю човна.

Човни з балістичними ракетами призначені для запуску ракет по наземних цілях, а не для поразки кораблів. Атомні підводні судна можуть перебувати під водою протягом багатьох місяців.

Міністерство оборони Тайваню повідомляє, що за останні 24 години Тайвань зареєстрував 20 китайських військових літаків і 7 кораблів навколо острова.

Останніми роками Тайвань звинувачує Китай у використанні "сірої зони війни", спрямованої на виснаження ворога без прямого бойового зіткнення, таких як польоти повітряних куль для спостереження над островом.

Читайте також: