Британія спрогнозувала, коли ЗСУ можуть почати контрнаступ

Силам оборони України не вистачає боєприпасів через проблеми з військовою допомогою. Ініціатива на фронті буде затримуватись ще декілька місяців. Про це заявив голова штабу оборони Великої Британії Ентоні Радакін, повідомляє The Guardian.

За словами Радакіна, ситуація зміниться тільки після того, як Захід домовиться про нові кроки щодо підтримки України.

Радакін зазначив, що Україна стикається з труднощами на суші через нестачу снарядів, яка виникла через зупинку військової допомоги від США. Натомість Європа не здатна заповнити цю прогалину.

За словами керівника штабу оборони, союзники НАТО обговорюють шляхи посилення підтримки України. Ймовірно, нові пакети допомоги будуть оголошені під час липневого саміту.

Адмірал зазначив, що РФ вже захопила "відносно невеликі території" на тактичному рівні. Наприклад, Росія захопила Авдіївку і пішла в бої під Часовим Яром після втрати Бахмута.

"Я думаю, що це складне становище триватиме ще кілька місяців", - прогнозує Радакін.

За його словами, українські сили, найімовірніше, не зможуть розпочати контрнаступ до пізнього літа. Найбільш ймовірно, ЗСУ рухатимуться на фронті вже наступного року.

Головнокомандувач ЗС Великої Британії відзначив, що Росія не становить серйозної військової загрози для членів НАТО. Для нового нападу РФ потрібно відновити свою техніку і запаси ракет і боєприпасів, а також вийти з важкої війни.

"Триває 735-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 102 бойові зіткнення. Ворог здійснив 8 ракетних та 75 авіаційних ударів, і здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Російські терористичні атаки призвели до поранених та загиблих серед цивільного населення. Багатоповерхові і приватні будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури постраждали від руйнувань та пошкоджень", - повідомляється.