Буданов пояснив, чому Герасимов важливий для Росії

Незамінний Герасимов

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов виділив начальника Генерального штабу Російської Федерації Валерія Герасимова як незамінного та впливового генерала. Він здатний змусити інших генералів виконувати свої обов'язки, тому має особливе значення для Росії.

«Генерал Герасимов має точно кілька серйозних особливих рис, серед яких особливе місце займає стратегічна витримка», – розповів Буданов.

За словами керівника Головного управління розвідки, Герасимов багато разів опинявся на межі звільнення, але все ж залишався на посаді в Росії. Він немає на сьогодні достойного замінника, хто може впливати на інших генералів.

«Він один з небагатьох може змусити інших генералів працювати. В цьому, на мій погляд, і є його сила і незамінність», – додав Буданов.

Варто згадати, що раніше поширювалася інформація про можливе загибель Герасимова після удару на окупованому Криму. Однак росіяни самі заперечили це і вважають ці дані фейком.

У Збройних силах України підтвердили знищення командного пункту росіян поблизу Севастополя. Командувач Повітряних сил наголосив на бездоганній роботі українських пілотів та всіх, хто брав участь в операції.

Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко відмовився вірити чуткам про ліквідацію Герасимова. Такі слухи не є правдивими.