«Чому Франція підтримує війну?». Легендарний хокеїст обурився допуску до змагань прихильниці Путіна

Легендарний чеський хокеїст Домінік Гашек висловив свою незадоволеність щодо допуску російської спортсменки Мадіни Таймазової до участі у Чемпіонаті Європи з дзюдо в Франції. Він вважає, що Франція неправильно дозволила їй виступати, оскільки це збільшує рекламу російської війни та злочинів, тим самим ставлячи під загрозу людей. Гашек звернув увагу на те, чому Франція підтримує російську війну та подібні злочини.

Крім того, Гашек процитував свій допис з Base of Ukrainian sports у соціальній мережі Twitter, де він обмінювався своїми думками з громадськістю. У ньому він також висловив свою обуреність проти рішення Франції і запитав, чому країна підтримує російську війну і злочини.

На Чемпіонаті Європи з дзюдо у Монпельє (Франція) Мадіна Таймазова здобула срібну медаль в категорії до 70 кілограмів. Вона також стала відомою своїми фотографіями, на яких вона позувала зображаючи Володимира Путіна на тлі літер Z. Також відомо, що вона взяла участь в пропагандистському заході для дзюдоїстів з Донбасу, де українські діти були незаконно вивезені на територію Росії. Таймазова прийняла участь в цьому процесі і допомогла зробити його пропагандистською піар-акцією.

Варто зазначити, що Міжнародна федерація дзюдо (IJF) вважає Мадіну Таймазову нейтральною атлеткою і допускає її до участі у різних змаганнях, включаючи Чемпіонат Європи.

Читайте також:
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)