Глава Мюнхенської конференції зробив гучну заяву про Путіна і вступ України в НАТО

Глава Мюнхенської конференції зробив гучну заяву про Путіна і вступ України в НАТО

Київ на саміті НАТО у Вільнюсі має отримати від союзників сигнал про те, що Україна належить до євроатлантичної родини.

Її слід запросити до вступу, щойно дозволять обставини, заявив очільник Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген, повідомляє Spiegel.

"Вступ України до НАТО залишається неможливим, доки триває поточна фаза війни. Це означало б пряме втягнення Альянсу у війну. Водночас Україна має стати членом НАТО, щойно умови це дозволятимуть", сказав він.

Гойсген виступив за продовження максимальної військової підтримки Києву, включно із західними винищувачами F-16, наголосивши, що йдеться про виживання України як держави.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гойсен вважає, що про повернення диктатора Володимира Путіна у "передні лави" міжнародної політики не може навіть йтися після мирних переговорів з Україною.

"Абсолютно неможливо, щоб Володимир Путін знову міг діяти на одному рівні зі США чи Китаєм. Він парія у міжнародній політиці, до нього вже взагалі немає довіри", зазначив глава Мюнхенської конференції.

Говорячи про потенційні мирні переговори, Гойсен також відкинув ідеї про якісь "гарантії безпеки" для Москви.

"Росія порушила усі договори, які укладала. Давати Путіну якісь безпекові гарантії буде насмішкою", наголосив він.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг прокоментував очікування від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. Він висловив сподівання, що лідери країн-членів Альянсу підтвердять, що Україна приєднається до НАТО.

Читайте також: