Голова "Укренерго": Найскладніший період літа в енергетиці позаду

Голова Укренерго радіє успіху в енергетиці
Голова Укренерго радіє успіху в енергетиці

Ситуація з електропостачанням в Україні покращилася, заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу в "Українському медіа центрі".

За його словами, найскладніший період літа вже позаду.

"Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз ситуація дійсно покращилася. Це пов'язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії", - пояснив Кудрицький.

Крім того, він зазначив, що з ремонту вийшли певні енергогенеруючі потужності, які додають потужності та скорочують дефіцит. Замість режиму 3-4 черги відключень, зараз застосовуються 1-2 черги, залежно від часу доби.

"В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання", - додав голова "Укренерго".

Кудрицький прогнозує, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій, ситуація продовжить покращуватися принаймні протягом наступних кількох тижнів.

Під час брифінгу керівник "Укренерго" також торкнувся питань підготовки до зими та перспектив розвитку розподіленої генерації в Україні. Повну версію запису брифінгу можна переглянути на Facebook-сторінці "Українського медіа центру".

Читайте також