Грошові виплати: хто може отримати допомогу за заслуги перед Батьківщиною

Медаль героя і грошова виплата
Медаль героя і грошова виплата

Громадянам України розповіли про можливість отримання щомісячної грошової виплати за заслуги перед Батьківщиною. Згідно з повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області, деякі громадяни мають право на додаткову щомісячну виплату.

Це стосується осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також членів сімей померлих громадян з особливими заслугами, для яких встановлено гарантовану державою щомісячну грошову виплату. Розмір цієї допомоги залежить від присвоєної відзнаки.

Зокрема, щомісячна грошова виплата передбачена для осіб, які безпосередньо брали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України з 2014 року. Розмір виплати залежить від присвоєного звання чи нагороди. Також встановлена щомісячна грошова виплата для членів сімей загиблих громадян, які мали особливі заслуги перед Батьківщиною.

Звертають увагу, що виплата такої допомоги призначається з дня звернення за призначенням, але не раніше ніж 1 січня 2023 року. Для отримання грошової виплати можна звернутися до Пенсійного фонду України через веб-портал електронних послуг або особисто у сервісний центр.

Закон України від 27.07.2022 № 2454-IX "Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян" передбачає право громадян на отримання щомісячної допомоги за заслуги перед Батьківщиною.

Також варто відзначити, що уряд планує заморозити "мінімалку" та прожитковий мінімум в Україні.

Читайте також