ГРУ проводить диверсії в ЄС, щоб підірвати військову допомогу для України - ЗМІ

ГРУ проводить диверсії в ЄС, щоб підірвати військову допомогу для України - ЗМІ

Представники розвідки США та їх союзники спостерігають за збільшенням диверсійних операцій в Європі, які, можливо, є частиною російської кампанії з підриву допомоги для України.

За інформацією The New York Times, серед таких диверсій були підпали складу в Англії, лакофарбового заводу в Польщі, житлових будинків в Латвії і магазину Ikea в Литві.

"Хоча ці дії можуть здатися випадковими, американські та європейські чиновники з безпеки кажуть, що вони є частиною спільних зусиль Росії, щоб уповільнити поставки зброї Києву та створити видимість зростаючої європейської опозиції стосовно підтримки України. А офіційні особи кажуть, що цією кампанією керує російська військова розвідка ГРУ", - йдеться у повідомленні.

За дані видання, ці дії наразі не перешкоджають поставкам зброї в Україну, і багато з них навіть не пов'язані з війною з Росією. Однак, деякі представники служби безпеки стверджують, що Росія намагається посіяти страх і змусити європейські країни посилити безпеку в ланцюзі постачання зброї, витратами та сповільненням передачі.

Джерело: Еспресо

Читайте також: