Хакери ГУР атакували російських інтернет-провайдерів, ВПК та файлові сховища РФ

Група хакерів атакує російські інтернет-провайдери та ВПК
Група хакерів атакує російські інтернет-провайдери та ВПК

Українські хакери провели кібератаку на російські ресурси та промислові об'єкти

24 серпня 2024 року, в День Незалежності України, українські хакери разом зі спеціалістами Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили масштабну кібератаку на російські інтернет-ресурси та промислові об'єкти. Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на власні джерела у розвідці.

Атака охопила провідних інтернет-провайдерів, мобільних операторів та популярні онлайн-сервіси Росії. "Ростелеком", "МТС", "Білайн" та "Яндекс" зазнали серйозних втрат у своїй роботі. Крім того, цілью були промислові об'єкти російського військово-промислового комплексу. Десятки ресурсів, які забезпечують роботу оборонної промисловості РФ, стали жертвами кібератаки.

Українські хакери також вразили цифрову інфраструктуру Росії, зачепивши хмарні та файлові сховища, регіональні інтернет-провайдери та телекомунікаційні компанії. Крім того, під удар потрапили виробники світлового обладнання, дизельних станцій, виробів балістичного захисту та інші підприємства, які працюють на потреби російської армії.

Масштаб атаки був вражаючим: було пошкоджено 33 сервери та 283 комп'ютери промислових об'єктів, знищено 15 хмарних та файлових сховищ і зламано 21 вебсайт. На деяких ресурсах хакери залишили агітаційні повідомлення на підтримку України, перетворивши цю кібероперацію на інформаційний удар.

Нагадаємо, що тиждень тому хакери Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували розробника ядерних боєприпасів, призвівши до відключення його зв'язку та Інтернету.

Читайте також