Ходжес припустив, що війська НАТО можуть робити в Україні

Ходжес припустив, що війська НАТО можуть робити в Україні

За словами колишнього головнокомандувача силами США в Європі генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, відправлення військ НАТО до України - це недостатній захід без чіткої стратегії та визначення кінцевих цілей такого кроку.

У коментарі "24 каналу" він зазначив, що просто ввести іноземний військовий контингент у країну, що воює, було б надто простим рішенням.

Ходжес прокоментував обговорюваний у деяких країнах Альянсу сценарій спрямування сил НАТО до України. Відставний генерал зазначив, що необхідно заздалегідь встановити, якою має бути роль іноземних військ та як ефективно задіяти їхні можливості.

Екс-командувач звернув увагу на ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливого відправлення сил НАТО до України в майбутньому, яку вже підхопили інші європейські держави. Це викликає занепокоєння з боку Росії щодо справжніх планів Києва та його партнерів.

"Я знаю, чим могли б займатися війська НАТО тут. Можу вказати чимало місць, де варто розмістити американських або інших іноземних військових для ефективної допомоги Україні", - заявив Ходжес.

Він підкреслив, що введення військ у будь-якому випадку є серйозним політичним рішенням, яке не можна приймати без попереднього опрацювання стратегічної мети та завдань для потенційного контингенту.

 

Читайте також: