ISW оцінив, як бунти в російських колоніях ударять по Путіну

Гнівна толпа росіян на акціях протесту
Гнівна толпа росіян на акціях протесту

Бунт, що виник у Волгоградській колонії, може мати серйозні наслідки для внутрішньої безпеки Росії.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Нагадаємо, що 23 серпня група ув'язнених захопила заручників, спричинивши критичну ситуацію у в'язниці. Цей інцидент не є єдиним - він продовжує хвилюючу тенденцію, що спостерігається у російських тюрмах в останні часи.

Аналітики ISW підкреслюють, що подібні випадки негативно впливають на зусилля Кремля у боротьбі з домашнім екстремізмом. Особливо гостро ця проблема постала після початку повною силою вторгнення в Україну та мобілізації засуджених для участі в бойових діях.

Експерти звертають увагу на зростаючу радикалізацію ув'язнених, яка посилюється зі збільшенням потоку раніше засуджених мігрантів з Центральної Азії до Росії. Російські військові кореспонденти вже закликали владу негайно вирішити цю проблему.

Слід зазначити, що це не перший подібний інцидент. У червні 2024 року у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону шість ув'язнених, пов'язаних із Ісламською державою, також захопили двох співробітників установи у заручники.

ISW зазначає, що такі кризи з захопленням заручників у тюрмах значно підривають спроби Кремля продемонструвати ефективність у боротьбі з домашнім екстремізмом, особливо після трагічного нападу на Крокус Сіті Hолл.

Читайте також