Канада готується відправити ЗСУ перші танки Leopard 2

Канада готується відправити ЗСУ перші танки Leopard 2

Канада передасть вісім танків Leopard 2 Україні вже найближчими тижнями.

Також держава відправить для Сил оборони тисячі снарядів. Про це заявила міністерка оборони країни Аніта Ананд на засіданні "Рамштайн-10", передає пресслужба Міністерства національної оборони Канади.

Окрім цього, держава-союзниця допоможе українським захисникам боєприпасами для артилерії та ракетами для систем протиповітряної оборони.

"Канада передасть близько 8 тисяч снарядів калібру 155 міліметрів, а також 12 зенітних ракет з арсеналу збройних сил Канади для підтримки систем ППО, розгорнутих на даний час в Україні", йдеться у заяві.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також Україні з Північної Америки передадуть понад 1,8 тис. тренувальних снарядів калібром 105 мм для танків Leopard 1. Їх Збройні сили України отримають від Данії, Німеччини й Нідерландів.

Загалом обсяг наданої Канадою фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги Україні від початку повномасштабної війни перевищив $3,5 млрд.

10 зустріч у форматі "Рамштайн" 15 березня відбулася онлайн. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що результати засідання "вселяють оптимізм".

Президент Володимир Зеленський розповів про підсумки 10-го "Рамштайну". За його словами, представники понад 50 країн обговорювали боєприпаси для захисників України, артилерію, танки й захист українського неба.